Извънредни новини

Деца от всички градини и училища в Сопот почетоха паметта на Апостола

Венци и цветя бяха поднесени пред бюст паметника на Левски

Церемония по отдаване на почит и поднасяне на венци и цветя по повод 151-вата годишнина от обесването на Васил Левски се състоя пред бюст-паметника на Апостола в Сопот.

„Изминаха 151 години от онази черна дата, в която героят на нашата Родина България увисна на бесилото. Делото, вярата, борбата за свобода, заветът за чиста и свята република никога няма да бъдат забравени. Те се предават от поколение на поколение и България помни и тачи своя герой. Святото име на Апостола на свободата събира в себе си заръките му да работим и живеем в полза на нашата Родина. Левски е символ на непобедимия дух, на готовността за саможертва. Именно заради тези си качества неговото име се превръща в емблема на всичко чисто и свято. Нека да пазим безсмъртието на нашия герой. Него бъдем достойни негови последователи!

Поклон и вечна слава пред героя“, каза във възпоменателното си слово кметът на Община Сопот Станислав Стоенчев.

Деца от всички детски градини и училища  участваха в програмата, посветен на Дякона и неговото свято дело. Участие взеха още възпитаниците на Театрална школа при центъра за работа с деца, пенсионерски клуб „Копсис“ , Клуб на инвалида, Център за обществена подкрепа, Комплекс за социални услуги, Общинска организация на Български червен кръст – Сопот.

С едноминутно мълчание и падане на колене бе отдадена почит пред паметта на Васил Левски.

Не пропускай

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш, като класът …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *