Извънредни новини

В Карлово проявите в памет на Апостола продължиха и днес с възпоменателен митинг

Ученици от СУ “Васил Левски” поднесоха гирлянд на славата

В църквата “Света Богородица”, в която Васил Левски е бил ръкоположен за йеродякон бе отслужена Света литургия и панихида в негова памет.

В знак на признателност пред подвига и саможертвата на най-великия българин бяха поднесени венци и цветя на паметника на Апостола. Михаела Люртова, ученичка в СУ “Васил Левски”, отличена с първа награда, прочете есето “Моят Левски”.

Проявите продължиха с шествие до родната къща на Левски. Цветя бяха поднесени пред паметника на майката на Апостола – Гина Кунчева.

Беше връчена ежегодната награда на Комитет “Васил Левски” за популяризиране делото на националния герой. Отличието тази година получи Дани Илиева, ученичка в 12-ти клас на СУ “Васил Левски”.

Всяка година на този ден в родната къща на Левски идва и неговия родственик Васил Чардаклиев:

Дани Илиева – носител на наградата на Карловски комитет “Васил Левски” : “Всяка година участвам във всяко събитие свързано с Апостола дали с песен или с водене или участие в спектакъла. Изисква се години да откриеш своя Левски, това което ни е оставил, но когато го открият няма да сбъркат чувството.Това е чувство на гордост, на любов и на родолюбие”.

Васил Чардаклиев – родственик на Левски:

“След като Захари Стоянов е написал първата автобиография за Левски и след това винаги се споменава тази дата 37-ма година, всички съвременници ако е имало грешка са щели да реагират. Според мен е нелепо след толкова години да се стремим и то без да имаме официален документ да променим датата рождената. Смятам, че Левски е велик независимо от това, кога е точно рождената му дата.

Не пропускай

БФС организира ученически футболен турнир в Карлово

Отборът на СУ “Васил Левски”  спечели първо място Българският футболен съюз, Българската Асоциация по мини …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *