Калофер става културна столица на Община Карлово

През месец май в града на Ботев ще се проведат много културни събития 

На 5-ти Калофер ще чества 184 години от рождението на Езарх Йосиф. Пред неговия паметник в града ще бъдат  поднесени венци и цветя. Кметът Драгомир Боев ще разкаже за живота и делото на българския будител.

На 8 – ми града на Ботев ще отбележи Деня на храбростта и  Деня на Европа. Ще участват  дружество “Генерал Кирил Ботев” и духовия оркестър към  61-ва Стрямска механизирана бригада. Празникът ще открие подполковник Владимир Панайотов.  Слова ще произнесат кмета на Калофер Драгомир Боев и доцент доктор Петър Ненков. 

На 18-ти май ще се проведе Международен ден на музеите и Европейска нощ на музеите. Стефан Русев ще представи своята книга 

“Четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа” в  НМ “Христо Ботев” от 17:30 часа. 

Неделно училище по православно вероучение при Девически манастир “Свето Въведение Богородично” тържествено ще закрие своята учебна година на 19-ти май от 15:00 часа в манастира.

На 24-ти май ще има шествие и спектакъл на учениците от СУ “Христо Ботев” Калофер, а на 25-ти май благотворително състезание “Бягай смело”, организирано от фондация “Хепи пет “, с цел набиране на средства за благоустрояване на Калофер. 

На 30-ти  май ще бъде  тържествено чествана  55 годишнината от създаването на ОУ “ Христо Ботев”.

На 31-ви  май НЧ “ Христо Ботев- 1869” Калофер ще отбележи 155 години от създаване на културната институция с празничен концерт.

Не пропускай

ПГ “Заимов” Сопот започва дарителска кампания за пълното възстановяване на Никол Радуйчева

Кутията за дарения е поставена в счетоводството на училището ПГ „Ген. Владимир Заимов“ започва дарителска …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *