Извънредни новини

Без аргументи част от общинските съветници в Община Хисаря гласуваха против развитието на туризма  в Красново

Развитието на курорта Красновски бани остава под въпрос

Превръщането на Минералната баня в Красново в модерен Спа комплекс, със запазване на нейния исторически вид, обновяване на парка, създаване на зони за отдих и спортни активности бе отхвърлено без коментар от част от общинските съветници на заседание на местния парламент.

Развитието на курорта Красновски бани остава под въпрос в бъдеще. 

Въпреки заявения инвеститорски интерес част от съветниците, включително и представителят на Красново – Цветелина Дурданова не подкрепиха предложението за актуализация на Годишната програма на Община Хисаря за управление и разпореждане с общинската собственост за 2024 година, която трябваше да впише Минералната баня в Красново в списъка на имотите, които Общината има намерение да предложи за възлагане чрез концесия.

Нямаше и становище на кмета на селото Красимир Кирилов, защото  той   отсъстваше.

„В разговорите ми с кмета и с жителите на  Красново този въпрос винаги бе поставян като един от най-важните.“ заяви кметът на Хисаря Ива Вълчева пред съветниците. 

Някога Красновските минерални бани са били курорт от национално значение. Построената през 1928 г. изключително красива постройка е била уникално съоръжение, проектирано от италиански архитект. 

„Намеренията на общинското ръководството да върнем славата на Красново и създадем условия и за развитие на населеното място, и за нови работни места срещнаха неразбиране. Отричането, без никакви аргументи, на предложението на администрацията говори само за едно – безхаберие и безразличие у общинските съветници за развитието на общината. Инвестиционните намерения са четири на брой, достъпни са на сайта на общината, а заседанието се излъчваше в реално време, а запис от него е наличен. Това е  добре, защото така всеки, който има интерес може да ги види.“, коментира още кметът на Хисаря Ива Вълчева.

Присъстващите на сесията  кметове на населените места и жители на Общината коментираха, че са в недоумение от отсъствието на кмета на селото Красимир Кирилов и от липсата на ясна позиция от страна на общинските съветници, гласували против развитието на Красновски минерални бани.

Не пропускай

Над 700 души представят богатството на българския фолклор в Хисаря

Тази събота курортния град отново ще бъде домакин на голямо събитие Курортният град Хисаря ще …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *