Извънредни новини

С турнир по стрелба  за журналисти и военни аташета започнаха проявите по повод празника на Сухопътни войски

Командирът на Сухопътни войски генерал -майор Деян Дешков благодари на участниците

„Благодаря ви, че бяхте с нас по полигоните и отразявахте нашия труд“, каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков по време на стрелбите, които се проведоха на учебен център „Сливница”.

С военно-приложен многобой в продължение на два дни и турнир по стрелба със стрелково оръжие започнаха проявите по повод празника на най-големия вид Въоръжени сили – Сухопътните войски – 19 ноември. 

През тази година той съвпада с отбелязването на 138-ата годишнина от Сръбско-българската война.

В спортната надпревара участваха 12 отбора от формированията на Сухопътните войски, журналисти от национални и регионални медии и представители на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Република България.

В отборното класиране в многобоя между формированията от Сухопътните войски първото място зае 61–ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, втори е отборът на 3–то бригадно командване – Благоевград,  а трети са военнослужещите от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.

В турнира по стрелба за представителите на средствата за масова информация, след оспорвана борба първото място зае господин Иван Иванов – фотограф от Командването за логистична поддръжка, второто място си поделиха  господин Виктор Петров от сп. „Клуб Оръжие“ и господин Мариян Драганов от агенция „Синхуа“. 

Третото място зае госпожа Невена Кименьова – сп. „Клуб Оръжие“.

От представителите на Асоциацията на военните аташета, първо място спечели подполковник Желко Симич – аташе по отбраната на Сърбия, второто – полковник Пьотър Грела – аташе по отбраната на Полша, и третото място полковник Василе Онсимиук – аташе по отбраната на Румъния.

Генерал-майор Деян Дешков награди журналистите, отразявали най-активно дейността на Сухопътните войски през годината – Спирдон Спирдонов – отговорен редактор на електронен сайт „Отбрана“,  Димитър Ставрев – отговорен редактор на списание „Клуб Оръжие“ и Николета Райдовска – фоторепортер във вестник “Българска армия“. 

Репортерът във Военния телевизионен канал Юлиян Лазаров заслужено получи приза за цялостен принос в отразяване на събитията във войските. 

Командирът на Сухопътните войски благодари на представителите на Асоциацията на военните аташета за това, че са уважили поканата да участват в турнира и посочи,  техните градивни взаимоотношения ще продължават да се развиват и в бъдеще. 

 В приветствието си към журналистите генерал -майор Дешков подчерта, че благодарение на тях българското общество е винаги навременно информирано за нашите успехи и проблеми, за динамиката на тяхното ежедневие.

Не пропускай

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш, като класът …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *