Извънредни новини

Общински съвет Сопот одобри проекта за бюджет на Общината за 2023

Приемането на бюджета предстои да бъде взето на заседание на Общинския съвет

Кметът на Сопот Станислав Стоенчев предложи дупката в проекта за бюджет от 2 900 000 лева да бъде намалена с около 770 500 лева за сметка  на няколко пера в бюджета. Проектът за бюджет бе подкрепен с пълно мнозинство на заседание на Постоянните комисии.

За следващо заседание остана приемането на отчета за изпълнение на бюджет 2022, тъй като общинските съветници изискаха още информация за изразходени средства и предоставяне на количествено стойностни сметки. 

По време на дебатите стана ясно, че кметът на Общината ще има среща с Министъра на регионалното развитие и благоустройството относно средствата за ремонта на кръстовището на ул. “Трети март” до СКФ в града.

“Трябва да убедим министъра, че няма двойно финансиране,  предоставените средства ще трябва да се връщат, но се надявам, че ще постигнем Министерско постановление за тези средства”, заяви Стоенчев.

Общинският съветник Деян Дойнов каза, че първо е наложително да се оправи подземната инфраструктура и след това да се прави ремонт на пътя, но сегашният кмет подчерта, че е имал разговори с ВиК и от там са заявили, че шахтите са на дружеството и с ремонта на пътя  ще бъдат отстранени проблемите.

В началото на заседанието 8 от съветниците не гласуваха да се даде право на изказване на присъстващите граждани. Присъстваха общо 15 съветници, 7 от тях гласуваха със “за”, но 8  бяха против и мнозинството не  даде право на изказване на граждани. 

Не пропускай

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш, като класът …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *