Извънредни новини

Ексклузивно! Бившият зам.-кмет на Сопот с изявление относно казаното от сегашния кмет

Новаков твърди, че кмета на Сопот Станислав Стоенчев е изрекъл неистини

Публикуваме без редакторска намеса позиция:

1. Да му честитим новообзаведния кабинет и новата му конферентна зала. 

2. Относно данъците господин Стоенчев твърди, че няма технологично време, защото трябвало обществено обсъждане. 

Ако г-н Стоенчев отвори портала за обществени консултации на Община Сопот, ще види, че още в края на месец август (2023г.) срокът за обществено обсъждане е изтекъл. Не знам какво му пречи още тази седмица да състави съответните докладни, за да може данъците да се намалят. На 08.12.2023 г. Народното събрание на второ четене в Бюджетна комисия отхвърли завишението на данъчните оценки.

3. Господин Стоенчев говори, ще тези 961 000лв. ги няма. Би следвало да каже той (заедно с г-н Бодуров) откъде плащат заплати, осигуровки, кредити и текущи разходи. 

4. Г-н Стоенчев твърди, че задълженията са 9 млн. лв. Искам да му отговоря, ще задълженията са 3,5 млн. лв. стари кредити, както и 3 млн. лв. дефицит, който съм предложил в бюджета за 2023г. Не е редно да дублира цифрите от дефицита няколко пъти. Така може да направи задълженията и 109 млн.лв. 

5. Г-н Стоенчев заяви, че Община Сопот е спечелила проекти за 9 млн. лв. Засега Община Сопот е спечелила само два проекта по ПВУ, които не е ясно дали той работи по тях в момента. А тези проекти, за които той говори за 9 млн. лв., евентуално биха били заложени в новия бюджет на държавата. Тепърва той ще трябва да покаже как ще се справи с тях. 

6. Напомням на г-н Стоенчев относно площада – да се запознае със ЗОП, ЗУТ и НК, защото може да му се наложи да посети други институции. 

7. Г-н Стоенчев говори за одит. Редно е да се спомене кой и с каква квалификация го извършва. Да му кажа, че на 03.10.2023г. в Община Сопот пристигна докладът на Сметната палата и го апелирам да го прочете. 

8. Да не забравя, че не без моята усмивка му мина докладната за 1,1 млн. лв. безлихвен заем и сега от него зависи да го уреди, пък и да го опрости. Когато г-н Стоенчев започне да реализира тези проекти, и вземе, и опрости този заем, ще разбере защо Дойнов е давал такива заплати на мен и колегите. Съветвам г-н Стоенчев, когато говори за цифри и търси отговорност, да ме кани, както аз постоянно канех и търсех членовете на предишното ръководство, управлявало Сопот до края на 2015-та година. Един приятелски съвет – да не оставя двете дами, които спят в Карлово, да управляват вместо него, а да си взима сам решенията. Пожелавам му успех, защото неговият успех ще бъде успех за всички сопотненци!”

Не пропускай

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш, като класът …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *