Извънредни новини

В Хисаря откриха благотворителен базар под мотото “Мисия:Коледата е възможна”

Базарът бе открит от кмета на Общината Ива Вълчева

Коледният благотворителен базар  „Мисия: Коледата е възможна“ бе открит от кмета на Община Хисаря Ива Вълчева. 

„В началото на Рождественските празници, на Игнажден, съм изключително щастлива, че наши добри полазници днес са децата от училищата и детските градини от цялата Община. Добротворството, дарителството и усмивките им стоплиха днешния празник. Красивите коледни елхи, украсени от нашите деца, ще подпомогнат още една кауза – сумата от продажбата им ще бъде дарена на семейството на първото новородено бебе през 2024 година в община Хисаря“, посочи кметът на Хисаря Ива Вълчева.

На площад „Еани“ в града имаше коледни щандове, на които деца и преподаватели от всички училища и детски градини, самодейци и представители на Сдружение „Наследство“ предлагаха свои произведения в подкрепа на благородни каузи. Всяка група от участници събра средства за различна инициатива. Сред тях подпомагане на деца в нужда, за изграждане на беседка в двора на училището, за играчки и пособия за детските градини, за развитието на самодейните състави към
читалищата и други.

“Мисия: Коледата е възможна” започна в началото на декември и се провежда под егидата на Община Хисаря. В седмицата преди Рождество в населените места на Общината семейства и хора в нужда получиха хранителни пакети, като продуктите бяха предоставени от жителите и бизнеса в Общината. Инициативата бе съвместно с Центъра за обществена подкрепа  и младежите от Клуб „Иноватор“.

На 26 декември, от 11.00 часа, отново на площад „Еани“ с благотворителна цел за жителите и гостите на Общината Коледен концерт ще събере Сдружение „15 лалета“ и Детско юношеския танцов състав към НЧ „Иван Вазов – 1904“, с ръководител Мария Шаралиева.

Не пропускай

/ВИДЕО/ “Българска роза” Карлово посрещна красивите участнички в конкурса “Царица на розата”

Те се запознаха как се  опакова розовото масло в дървен мускал с восъчен печат и …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *