Извънредни новини

В Карлово няма да има увеличение на такса битови отпадъци за следващата година

Решението бе взето на редовно заседание на Общинския съвет

Таксата за битови отпадъци за физическите и юридическите лица в Община Карлово се запазва както досега и няма да има увеличение на промилите, това стана ясно по време на редовно заседание на местния парламент, след като кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов докладва, а мнозинството прие план-сметката за 2024 година. Без да изразят становище и да стане ясно защо, общинските съветници от опозицията  гласуваха с “въздържал се”.

Единодушно обаче съветниците подкрепиха годишната програма за финансиране развитието на физическото възпитание и спорта за 2024-та година.Средствата  ще бъдат с около 10 % повече за всички лицензирани спортни клубове. По предложение на Веселин Божков ще бъдат увеличени и средствата за републикански и световни шампиони от 1000 на 2000 лева, а в бюджета за 2024-та  ще бъдат заложени  средства за поставяне на гръмоотводи на трите спортни терена в града.

Опозицията не подкрепи програмата за развитие на туризма за следващата година. Мнозинството отхвърли предложенията за поставяне на табели в Карлово, които да включват всички туристически обекти, не беше прието и предложението цялата събрана сума от туристическия данък в размер на 48 000 лева да се използва за развитие на туризма. Предложението бе на Ангел Хазуров от “Ние идваме”, но не бе формулирано точно как ще се изразходват тези средства. Общинският съветник от ВМРО-БНД Бочо Бочев предложи да се поставят табели в града, в които да бъдат посочени всички туристически обекти.

“80 % от средствата от туристически данък постъпват от Баня. Трябва да има среда и условия, за да се развива туризма и да привличаме туристите. Само табели не е достатъчно. И в момента в програмата са заложени средства за информационни табели за туристическите обекти”, заявиха председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров и общинският съветник Лъчезар Бакърджиев.

В началото на заседанието общинският съветник Джемил Караали от ДПС коментира публикация на общинския съветник адв. Гънчо Гънчев във фейсбук, че ДПС получава зам.-кметско място в Община Карлово.

“ДПС е партия на гражданите и няма как някой да определя с кой да си сътрудничим и няма как някой да определя кой е крадец и предател. Лъже се, че ДПС има споразумение в Общинския съвет. ДПС не е виновно за загубата на 4 000 гласоподаватели. ДПС не е фейсбук партия. Съветвам колегата да не се занимава с ДПС в опит да оправдае собствения си провал. А сглобката се видя коя е”, заяви Джемил Караали.

Гънчо Гънчев отговори, че винаги е заявявал, че е против сегашното управление.

Две питания имаше и към кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Вижте още от заседанието във видеото:

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *