Извънредни новини

Общинският съвет в Карлово прие бюджета на Общината

Бюджетната рамка, която бе одобрена от общинските съветници е в размер на 110 442 502 лв. 

Новият бюджет запазва тенденцията за висока финансова дисциплина и стабилност на общинските финанси. „Нямаме просрочени задължения, финансовото състояние на общината е много добро.“, каза пред Общинския съвет кметът  д-р Емил Кабаиванов. Бюджетът за 2023 г. предвижда увеличена подкрепа за редица социални мерки – личен асистент, социален патронаж и др. Увеличават се и средствата за инфраструктура и облагородяване на градската среда. Предвидени са средства за оптимизиране и подобряване на обществения транспорт.

Съветниците приеха още решение, с което упълномощават кмета д-р Кабаиванов, да разработи и предложи на Общинския съвет проекти за създаване на Общинско предприятие „Благоустройство и комунално стопанство“ и Общинско предприятие „Обществен транспорт“. 

ОП „БКС“ трябва да обедини всички общински звена, които се грижат за почистването и благоустрояването на градската среда в общинския център и останалите населени места от общината. Кметът припомня, че такова предприятие е съществувало, но е закрито от предшественика му в мандат 2007-2011 г., а имуществото му е разпродадено. ОП „Обществен транспорт“ трябва да поеме обслужването на нерентабилните автобусни линии в общината, тъй като частните превозвачи не проявяват интерес към тях. В момента Община Карлово кандидатства по редица програми, за да си осигури модерни транспортни средства, с които бъдещото общинско предприятие да гарантира редовен превоз на пътници между населените места.

Общинският съвет взе решение и за поставяне на барелеф на Теофан Райнов до паметника на Васил Левски в гр. Карлово. Предложението е на кмета, който в мотивите си изтъква, че Теофан Райнов е велик българин и заслужава паметник с неговия образ да бъде издигнат редом с паметника на Апостола. Барелефът ще бъде поставен на пл. Васил Левски, непосредствено пред входа на Патевата къща.

Не пропускай

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш, като класът …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *