Извънредни новини

Успешна благотворителна кампания за подпомагане на читалището в Калофер

Близо 7100 лева бяха събрани от третия  благотворителен базар

В Калофер се проведе благотворителен базар за набиране на средства за НЧ “ Христо Ботев- 1869” под мотото “Нов живот за читалището”. Организатори на събитието бяха Инициативен комитет към читалището и членове на Читалищното настоятелство. В базара се включиха много жители на града, сред които и деца, а някои от тях бяха от други населени места.

Голяма част от артикулите предоставиха младежи от школата по калоферска дантела и арт работилницата в града.

Това бе третия базар за  подпомагане на културната институция. Със събраните близо 7100 лева ще бъдат извършени ремонтни дейности на сградата и ще бъдат подпомогнати  културни събития и художествената дейност в града на Ботев.

“За нас идеята е, че колкото повече хора са въвлечени в живота на града, в инициативите му, в кампании, толкова по- добре това ще се отрази на нашата общност”, каза за  KarlovoPress Диана Овчеларова от читалищното настоятелство.

“Всичко, което правим, го правим благородно, защото ние сме материално обезпечени, всичко е безкористно. Това минава през нас, през сърцата ни, през любовта към всичко, което битува, защото читалището съхранява традициите и ритуалите, свързани с тях. Цялата песенна и мелодична фолклорна дейност и всичко, което са създали нашите предци, за да можем да го продължим и да го има след нас””, посочи председателят на читалището Наньо Чолпанов.

Освен базар имаше и празнична програма

с участието на самодейци, балетно студио 

“Гранд Фует”, МШ “ Карлововойс”,  фолклорна певческа група, танцува група “Средногорци” при НЧ “ Кирил и Методий -1896”, село Александрово, Фолклорен състав при НЧ 

“ Наука-1907”,  Пролом,  гайдарски състав и детска школа по народни танци при НЧ “ Христо Ботев-1869” и други.

Автор и снимки:

Веселина Чонкова, стажант – репортер в KarlovoPress

Не пропускай

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш, като класът …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *