Извънредни новини

Общински съвет Сопот реши да бъде поет нов дълг от 1 060 600 лева

Местният парламент прие и бюджет 2023

Цветан Спасов  положи клетва като общински съветник от квотата на коалиция БСП за България. Той влезе в местния парламент на мястото на Калина Чилингирова, която стана зам.-кмет на Общината.

С пълно мнозинство Общинския съвет взе решение за поемането на нов безлихвен заем в размер на  1 060 600 млн.лева. Срокът е за повече от година, а ако Общината не успее да го върне, заемът ще трябва да бъде разсрочен. С 800 000 лева ще се покрие стар заем, а с останалите средства ще се платят заплатите на общинска администрация.

Местният парламент прие и бюджет 2023. Общата рамка е около 17 млн.лева. От 16 съветници, въздържал се гласува само общинския съветник Любомир Джапаров.

“Това е поредният надценен бюджет. Всяка година едно и също. Това не е моят бюджет и няма да го подкрепя”, заяви Джапаров.

Председателят на Общинския съвет Нели Пенева отчете добро изпълнение на данъчните и неданъчните приходи за тази година.

Кметът на Сопот Станислав Стоенчев благодари на всички съветници за гласувания бюджет и подкрепата за поемането на нов заем

“Това не е и моя бюджет, но по закон трябва да има. Благодаря за подкрепата. Това е последната сесия за тази година. Надявам се да продължим да работим за Общината и през следващата”, посочи Стоенчев.

Не пропускай

Около 180 души възпроизведоха историческите събития в Клисура по време на Априлското въстание

Клисура дава около 400 жертви по време на въстанието Клисура възстава втора, но изгаря първа …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *