Извънредни новини

Община Карлово очаква ново финансиране за възстановяване на техническата инфраструктура  в наводнените села

Кметът Емил Кабаиванов проведе работна среща със зам.-министъра на вътрешните работи Кирил Цекин

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе работна среща със заместник-министъра на вътрешните работи Кирил Ценкин, представляващ министъра Калин Стоянов, който е и председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

По време на срещата той бе запознат с последствията от бедствието в Карлово и селата Каравелово, Богдан, Слатина, Войнягово, Христо Даново и Розино и разрушаването на домовете на много хора,както и  инфраструктурата в населените места, която бе сериозно увредена, а на места – и унищожена. 

“Повече от една година Община Карлово и държавата чрез много свои институции работят активно, за да бъде възстановен нормалният ритъм на живот в тези села.  С цел предотвратяване на последващи неблагоприятни последици – увеличение на нанесените

материални щети и допълнителни разрушения по техническата инфраструктура
и прилежащите терени, Общината своевременно стартира и проведе процедури по Закона за обществените поръчки и Закона за устройство на територията за възлагане и съответно – реализиране на обектите, за които с постановления на Министерски съвет до момента е осигурено частично финансиране. Освен това Общината е готова да приключи пълното възстановяване на разрушената техническата инфраструктура в засегнатите
населени места до края на 2024 г., при условие, че Междуведомствена комисия
за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет редовно осигурява
посочените средства за описаните в доклада обекти”, посочи Кабаиванов. Той 

предостави на заместник-министъра план за действие – във времеви график, относно

необходимото финансиране от Междуведомствената комисия през 2024
година.

С направеното до момента в пострадалите села Кирил Ценкин се запозна на място. Той се ангажира да запознае министъра на вътрешните работи с планираните от Община Карлово дейности и да проведе разговори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което да финансира част от техническата инфраструктура в населените места.

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *