Извънредни новини

Община Карлово настоява да се финансира санирането на всички блокове

Подписката е в МРРБ, а още няма реакция от държавата

427 жители на Община Карлово настояват в подписка до министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков за безвъзмездно финансиране за енергийно обновяване на всички сгради, останали в резервния списък след класирането през декември 2023 година.

 „Уважаеми г-н министър, във връзка с публикувания списък на одобрени за финансиране многофамилни сгради по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“ от Националния план за възстановяване и устойчивост, Ви изпращам подписка от живущите в 13-те жилищни сгради на територията на община Карлово, останали в резервния списък след проведеното класиране и осъществения подбор. С нея изразяваме категоричното си несъгласие с проведеното класиране и настояваме за осигуряване на безвъзмездно финансиране на енергийното обновяване на всички сгради, останали в резервния списък!“, се посочва в позиция на кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов, придружена от оригиналната подписка. 

Кметът припомни, че Община Карлово е сред първите, които започнаха инициативата чрез Националното сдружение на общините в България, тези блокове да бъдат финансирани в рамките на три години през Държавния бюджет. 

Пряко засегнатите са собственици на апартаменти в десет жилищни сгради в Карлово и в три – във Ведраре, останали в резервния списък.

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *