Извънредни новини

/ВИДЕО/ Община Карлово става водещ партньор в реализиране на мащабни проекти

Сред които целогодишно отваряне на прохода Троян-Кърнаре

Карлово бе домакин на обществено обсъждане на Концепцията за интегрирани териториални инвестиции “Насърчаване на икономическата активност и устойчивото развитие на региона на Средна гора и Средна Стара планина. Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов представи основните проекти, включени в Концепцията до 2027-ма година. Сред тях са целогодишно отваряне и поддържане на прохода Троян-Кърнаре, изработване на Подробен устройствен план  на терен от 600 дка на територията на Община Карлово, ремонт на пътища, проекти свързани с енергийната ефективност на сгради публична общинска собственост и други.

Общата стойност на проектите, заложени в стратегическата концепция е около 93 млн.лева и по някои от тях  Карлово ще си сътрудничи с Общините Троян, Брезово и Хисаря. Община Карлово обаче ще бъде водещ партньор оттук нататък в реализиране на концепцията.

На публичното обсъждане присъстваха представители на Агенция Пътна инфраструктура, Индустриални зони, кметове на населени места, директори на училища, детски градини, граждани.

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *