Извънредни новини

Конкурсът “Песенна палитра” в Карлово посреща  над 250 участници 

Това ще бъде десетото издание на конкурса

Над 250 деца ще участват в националния конкурс “Песенна палитра” от 1-ви до 4-ти март в зала “Васил Караиванов” на Община Карлово, съобщиха организаторите.

Интересът към конкурса тази година е изключително голям, защото стотици деца са заявили желание за участие. По регламент обаче местата са ограничени. Наградите- също, но това не попречи на състави и школи от 31 града, възпитаници на 59 вокални педагози от цялата страна да участват.

Над 50 са вокалните формации, които ще се представят на 2-ри март, а в двата конкурсни дена ще зазвучат повече от 200 песни на български език.

Благодарение подкрепата на Община Карлово всички туристически обекти и музеи , както и паркинга ще бъдат безплатни за всички участници и гости.

Многочленно професионално жури и младежко жури ще оценяват изпълненията в двата конкурсни дни.

Звездният състав на Десетото юбилейно издание на “Песенна палитра”е съставен от композитори, диригенти, изпълнители и вокални педагози- хора , които са доказали себе си през годините и такива, които смело заявяват своите позиции на музикалната сцена: Маргарита Хранова, Хайгашод Агасян, Нели Андреева, Ганчо Гавазов, Светослав Лобошки, Жанина Янкулова, Ефтим Чакъров, Стела Дойкова, Асен Митев , Милена Добрева, Дани Илиева, Симона Станоева.

Паралелно с тях ще оценява и младежко жури в състав: Ивайла Михайлова, Емилияна Добрева, Алекс Карабоев, Иванина Колева, Кристина Гочева, Дария Димитрова и Александра Арабаджиева.

Гала концертът ще бъде на 3-ти март, от 20 часа в зала „Васил Караиванов“.

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *