Извънредни новини

Кои общински съветници в Карлово не подкрепиха развитието на бизнеса и малките населени места?

Този въпрос предизвика коментари и публикации в социалните мрежи

Въпросът кои общински съветници гласуваха с ‘”въздържал се” за участието на Община Карлово в създаване на Местна инициативна група на заседанието миналия месец, предизвика публикации и коментари в социалните мрежи.

Първо лично мнение изрази общинският съветник от ГЕРБ Иван Иванов.

“За да не бъда по-остър ще използвам думата учуден как колеги избрани като общински съветници да представляват и защитават интересите на жителите на Община Карлово гласуват против(въздържал се) на 30 ноември 2023г на редовна сесия на ОС Карлово. Чрез учредяването на едно такова сдружение граждани, НПО- та, бизнеса, младежки организации, спорта и др. ще могат да кандидатстват с проекти. Припомням, че имаше МИГ, но без да се използва ресурса на Община Кралово, същия за 6 години не реализира нито един проект. За какво да съм учуден, колеги общински съветници да гласуват (въздържали се = против) за едно токова решение, да се въздържаш някак не го разбирам да работиш в “интерес на гражданите”. И не само, гражданина Х.Х. който през 60- те от миналия век са му очертали да си построи имот върху част от път, който съществува само на карата и сега когато иска да си го узакони, тъй нареклите се в опозиция съветници гласуват ‘Против’ е. Не го разбирам и това в „полза на гражданите”, пише Иванов.

След това и новоизбраният председател на МИГ Карлово Данка Зидарова-Люртова написа, че създаването на МИГ е една голяма възможност за Общината,  бизнеса,  малките населени места,  земеделските производители, неправителствените организации и други.

” Възможности, които години наред другите Общини осъществяваха стотици проекти.  Дори и да си опозиция в Общинския съвет е редно да се подкрепят решения, които пряко засягат жителите на Общината. Каквото и обяснение да има за това въздържало се гласуване най- важното е, че то е против хората”, категоричен е председателят на сдружението.

Не закъсня и публикация на общинския съветник от “Ние идваме” адв. Гънчо Гънчев, който обаче малко преди да бъде гледана точно тази докладна на сесията, напусна залата. Иначе изрази мнение в личния си фейсбук профил цитираме : “Откога мнението на обществото има значение? 

Една публикация днес ми направи силно впечатление. Една компрометирана власт и нейните протежета се загрижиха за обществото. Жалки сте! 

Крадците говорят за морал, лицемерите за чест, лакеите за достойнство. 

 На 14 декември 2023г. в Търговския регистър е вписано Сдружение “Местна инициативна група – Карлово” с председател Данка Зидарова-Люртова. 

Аз не вярвам в добрите намерения на управляващите! Всяко действие на тази власт е дирижирано и компрометирано.

Всичко, което се прави в тази община е с една цел, ограбване на обществото. Купете си по  още един апартамент, по още една нова кола, купете си здраве, купете си живот.

Разликата между Вас и мен е, че всеки от Вас се е навел, ниско. Между краката си виждате дори звездите. Над всеки от Вас има някой, на който се кланяте, аз не се съм като Вас. 

 Продали сте не само душите си,  но и ………си.”

Съветниците, които не подкрепиха създаването на МИГ Карлово са опозиция в местния парламент и са избраниците от “БСП за България”, “Ние идваме”, “Възраждане”, “Заедно за силна община”, но тук трябва да се отбележи, че общинският съветник Теодор Шойлеков от “Заедно за силна община” гласува “За”.

Защо долупосочените съветници не подкрепиха развитието на Общината, бизнеса, неправителствените организации и всичко хубаво, което следва в полза на гражданите?

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *