Извънредни новини

Кметът на  Хисаря подписа споразумения с МРРБ за водоснабдяването на село Кръстевич

Проектите трябва да бъдат готови до края на 2026-та година 

Кметът на Община Хисаря Ива Вълчева подписа  две рамкови споразумения с Министерство на регионалното развитие и благоустройство. Договорите са за реализация на проекти, за които Община Хисаря е спечелила финансиране в рамките на инвестиционната програма на правителството, съобщиха от пресцентъра на Общината. 

„Проектите са насочени към разрешаване на основен проблем за жителите на  Кръстевич – водоснабдяването. Общата сума за двата проекта, които ще се изпълняват е на  стойност над 5 600 000 лева. Със средствата ще бъде  изграден  нов сондажен кладенец и ще се възстановят  питейния водопровод и водопроводните клонове. Това е и шанс за развитието на  село Кръстевич”, заяви Ива Вълчева. 

И двата проекта трябва да бъдат готови в края на 2026-та година, а процедурите по тяхното осъществяване се провеждат в момента, каза още кметът на Общината. Според нея дейностите, които ще се изпълняват с финансиране от Инвестиционната програма за общински проекти, ще подобрят условията за живот на хората и ще помогнат за привличането на повече инвеститори.

Не пропускай

В Община Хисаря започват пролетните празници

Началото ще бъде поставено с 12-то издание на един от най-престижните младежки конкурси в областта …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *