Извънредни новини

Кметът на Калофер с пореден призив жителите да пазят града чист

Той благодари на Румяна Първанова,  която не е от Калофер, а цялостно е почистила района Чучурката по пътя за  “Паниците”. 

Още октомври миналата година жената сама е почистила района за  Петков ден.За съжаление 3 месеца по-късно кметът на града със срам и огорчение се извинява на Румяна Първанова, защото Чучурката отново е превърната в сметище.

“Това е за последната седмица, в рамките на няколко дни, от хора “с активно гражданско съзнание”, коментира кметът Драгомир Боев.

Районът вече е почистена от кметство Калофер, но  ситуацията  даде повод на кмета  отново да напомни за кампанията, която стартира за всички граждани, а именно, че от 20-ти декември миналата година до 30- ти април тази година трябва да почистят прилежащите  тротоари, зелени площи и междублокови пространства от складираните на тях строителни материали /пясък, баластра, камъни/, стари, бракувани и излезли от употреба автомобили, незаконни постройки и навеси, изградени на тротоарните площи, след което на основание Наредбата за опазване на общественият ред на територията на Община Карлово, свързана с поддържане и осигуряване на чистотата, ще се налага строг контрол и на нарушителите ще бъдат налагани глоби до 1 000 лв. 

Съгласно същата Наредба не се разрешава складирането за повече от 10 дни на дърва за огрев на тротоарите, улиците, зелените площи и междублоковите пространства.

Кметство Калофер отново напомня и, че при ремонт и почистване на жилища и домове е необходимо задължително да поръчате 4 куб. м. контейнер за строителните и битовите отпадъци на следния телефон: 0885 453 183 – Чистота Карлово.

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *