Извънредни новини

Карлово отбеляза 146 години от Освобождението на България с вълнуваща програма

На площад “20-ти юли” бе издигнат националния флаг

С военна церемония и вълнуваща програма, Карлово отбеляза 146 години от Освобождението на България от турско робство. 

Пред НЧ “Васил Левски” бе разпънато огромно българско знаме.

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов посочи, че сме на пл. “20- ти юли”, за да си спомним за онези славни дни през 1878-ма година и защо, и кое направи възможно Освобождението.

“Да си спомним за достойните българи , за извоюваната църковна независимост,  да си спомним за Левски, Каравелов, Бенковски, за десетките хиляди жертви на април 1876-та  и да говорим за предхождащите политически пазърлъци, които още тогава бяха решили, че няма да позволят да бъде създаде голяма държава.

Да си спомним за хилядите опълченци, за хилядите български жертви, като започнем от Стара Загора, Казанлък, Карлово, Сопот и така до София.

Трети март не е начало, не е и край, той е продължение, времето е пред нас, българската нация е хилядолетна и винаги е оцелявала.

И дано не съм голям мечтател, но сигурно ще дойде момент да живеем в тази България, за която жадуваше Левски”, посочи д-р Кабаиванов.

В програмата участваха “Калиферови хайдути” Калофер, ДФФ “Розова Долина”, ученици от карловски училища, състави към НЧ “Васил Левски” и други.

Дълго хубаво хоро се изви на площада.

Честит празник!

Не пропускай

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш, като класът …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *