Извънредни новини

Е. Кабаиванов:Община Карлово внася в МРРБ подписка за финансиране на блоковете за саниране в резервния списък

Това стана ясно по време на първата онлайн приемна  на кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов

Общинският кмет д-р Емил Кабаиванов и неговите заместници Антон Минев и Данка Люртова проведоха първа онлайн приемна. Всеки жител на Общината имаше възможността да постави въпрос или проблем по време на срещата.

13 многофамилни жилища в Община Карлово са в резервния списък за саниране. Живеещите са направили подписка и тя предстои да бъде внесена в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Община Карлово ще настоява за финансиране през държавния бюджет или чрез осигуряване на Европейско финансиране. Това стана ясно по време на първата онлайн приемна на кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов и неговите заместници.

“Ще бъде ли ремонтирана ул.6-та във Войнягово” бе един от въпросите към общинския градоначалник.

“Ако не я включим за тази година, ще бъде включена за следващата”, каза кметът. Той се съгласи и с предложение на своя съгражданка, че проявите за отбелязване гибелта на Левски трябва да приключват до 18-ти февруари и това е коректната дата.

“Разговаряли сме с историци. Датата на обесване на Левски е на 18-ти февруари. От следващата година бихме могли да направим културния календар до 18-ти февруари. Ще предложим и официалното честване на годишнината от избухване на Априлското въстание в Клисура да свършва до 30-ти април, а на 1-ви май да се провежда единствено възстановката”, каза Кабаиванов.

Местният градоначалник коментира още кога ще са готови инфраструктурните проекти в наводнените села, в това число моста на Войнягово, укрепването на Стара река в Карлово, изграждането на подпорна стена на ул. “Граф Игнатиев” в Карлово.

Зам.-кметът Антон Минев обясни, че вече се работи за урегулиране на разписанията на автобусите. 

“Основната цел е да обслужваме не само транспортно, но и да се направи мониторинг на състоянието на пътникопотока. За първи път Общината ще заложи на обществения и специализирания транспорт като по този начин ще се увеличи броя на автобусите, които ще се движат и по този начин ще възстановим дейностите на всеки, който работи или учи в общинския център”, каза Минев.

В първите месеци на лятото Община Карлово ще има превозвач за минимум 5 годишен период.

Не пропускай

БФС организира ученически футболен турнир в Карлово

Отборът на СУ “Васил Левски”  спечели първо място Българският футболен съюз, Българската Асоциация по мини …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *