Извънредни новини

Д-р Емил Кабаиванов и Доньо Тодоров участват в Общото събрание на НСОРБ

Домакин на форума е кмета на София

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателят на Общинския съвет – Доньо Тодоров, участват в работата на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България.

Двудневният форум бе открит на 27 февруари от Даниел Панов – кмет на Велико Търново, председател на Управителния съвет на сдружението и кандидат за нов мандат.

“Изпълнителната и законодателната власт трябва да вземат пример от местната власт за диалога и най-вече за разбирателството, което имаме. Не да се делим на партии и политически принадлежности, а да работим заедно. НСОРБ винаги е имало диалог и разбирателство. Спомнете си трудните моменти, когато в края на 2021 г. през 2022 г. общините нямахме възможност да си плащаме електроенергията, горивата, правихме режими на осветлението по улиците. Благодарение на това, че бяхме единни, предприехме сами мерки и останахме гръбнака на държавата. Ако и ние бяхме рухнали 2022 г., кажете ми дали щяхме сега да си говорим за държава?”, каза Даниел Панов.

Предстои Общото събрание да избере новите ръководни органи – Управителен съвет и Контролен съвет. Очаква се д-р Кабаиванов, номиниран за пореден мандат за член на УС от делегатите от Южен Централен район за планиране, да бъде избран отново в 23-членния УС.

В Общото събрание участват 387 души от 223 Общини от страната, от които 186 – кметове, 191 – представители на общински съвети, 10 заместник-кметове или представители на Общини. Домакин на форума е кметът на София Васил Терзиев. 

Не пропускай

В Карловско започна розобера

Розоберът започва около 20 дни по-рано Около 20 дни по-рано започва розобера в Карловско. Причината …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *