Извънредни новини

Д-р Емил Кабаиванов и Доньо Тодоров бяха избрани в Регионалния съвет за развитие

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров бяха избрани в Регионалния съвет за развитие. Това стана по време на заседание за избор на представители на Общините от област Пловдив в Регионален съвет за развитие /РСР/ в Южен централен район за планиране, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.

Изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България  Силвия Георгиева, припомни структурата и функциите на Регионалния съвет за развитие.  

“Общините са част от основния състав на съвета, а техните представители имат пълни правомощия при вземането на решения по всички функции, възложени на РСР по закон”, подчерта Силвия Георгиева. Тя припомни, че представители и заместник-представители в РСР могат да бъдат само кметове и/или председатели на Общински съвети от Южен централен район за планиране, които са членове на Областните съвети за развитие.

Освен кметът на Община Карлово, за представители на област Пловдив в РСР на Южен централен район бяха избрани кметовете на Общините Пловдив Костадин Димитров, на Асеновград д-р Христо Грудев, на Садово  Димитър Здравков, на Кричим Атанас Калчев и председателят на Общински съвет Съединение  Станка Стоицова.

Издигането и гласуването на кандидатите бе извършено според правила, одобрени от ръководството на НСОРБ и съгласувани от Министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Не пропускай

Благородното дело бе извършено в  навечерието на Светлите празници в Каравелово

Благородното дело бе извършено в  навечерието на Светлите празници Лазаровден и Цветница  Камбаната на църквата …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *