Извънредни новини

В Карлово започва голяма благородна инициатива за възстановяване на стената за катерене в СУ “Христо Проданов”

Инициативата е подкрепена от Ритейл парк Карлово

Началото на инициативата ще бъде дадено на 5-ти декември от 17.30 часа на паркинга на Ритейл парк Карлово. Това е най-големият Ритейл парк в града, а датата за започване на инициативата не е случайна. На 5-ти декември се отбелязва международния ден на доброволеца.

Тогава ще бъде и тържественото запалване на най-голямата Коледната елха, която ще радва следващия един месец малки и големи. Ще има и поставена кутия за дарения. Вече има открита дарителска сметка.

Решението за възстановяване на стената за катерене в СУ “Христо Проданов” е взето на общо събрание от училищното настоятелство с цел да бъде почетена 40-та годишнина от гибелта на големия карловски алпинист Христо Проданов. Инициативата е подкрепена от училищното ръководство, учителския колектив,  ученическия състав и Община Карлово.

За да бъде изградена обаче нова стена са необходими средства в размер на 72 300 лева, които се напосилни за училището и родителите. Затова те призовават всички желаещи от цялата страна, както и бизнеса в района, да дойдат на 5-ти декември като  станат съпричастни в тази благородна кауза, в името на бъдещето на България – децата на Карлово и региона, които искат да спортуват и да прославят града.

Въпреки, че при предварителен разговор с Министерството на спорта, училищното настоятелство е срещнало  одобрение за инициативата, била е заявена съпричастност и декларирана подкрепа, до този момент във финансово изражение не е получена такава.

Не пропускай

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш

В Карлово ученик от 10 клас в училище “Васил Левски” е с коклюш, като класът …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *