Извънредни новини

/ВИДЕО/ Напрежение в  Каравелово заради смяната на името на читалището

 Хората са недоволни, че никой не се е допитал до тях и сега оспорват решението

Ръководството на НЧ “Пробуда” решава да го прекръсти на името на дългогодишния секретар на читалището – Дора Шопова. Много хора обаче не са съгласни на такава промяна без предварително допитване и учредяват инициативен комитет, който да оспори решението:

Ани Иванова – председател на Инициативния комитет: “След смъртта на Дора Шопова е свикано извънредно заседание. 34 човека, но в протокола става видимо че не присъстват толкова, а 28, някой ги е подписал. То е читалище на 124 години, кръстено от своите създатели Пробуждение по-късно Пробуда и смяната на една културна институция е редно да бъде съгласавуно с местното население”.

Тихомир Макавеев-жител на Каравелово: “Задкулисно беше сменено името, никой от селото не беше уведомен, на собствена глава шепа хора смениха зад гърба на цялото население името на читалището”.

“При всички случаи всеки знае Дора е работила, как е работила всеки знае, но не е хубаво чак толкова от дъщеря й от там излизат нещата, можеше  една плоча да се сложи, това само разделя селото”.

Хората се оплакват, че читалището е затворено от години, самодейците не могат да репетират в него и сегашното ръководство не допуска приемането на нови членове:

Не пропускай

Важно: От понеделник затварят за движение пътя Дъбене-Войнягово

Ще се извършва ремонт на моста, който бе отнесен при големите наводнения Общинският път между …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *