/ВИДЕО/ Голям интерес към втората онлайн приемна на кмета на Карлово

Най-голям интерес имаше към ремонтите на  инфраструктурата, която пострада при наводненията и подобряване на общинските пътища

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов ще иска спешна среща със служебния министър-председател, за отпускане на средства, с които да продължи възстановяването на пострадалата инфраструктура в наводнените села, както и за укрепване на дерето на Меден дол и улицата, които също пострадаха след първото наводнение в Карлово.

Това стана ясно по време на втората онлайн приемна на кмета на Карлово след отговор на поставени въпроси от жители на Общината.

След 12-ти април ще бъде направен обходен маршрут, за да започне и изграждане на моста Дъбене-Войнягово. Новият мост трябва да бъде готов до началото на септември месец.

“Една част от средствата за коритото на дерето на Меден дол дойдоха, но искаме още 30% , защото каква е гаранцията, че ще започнем и няма да имаме средства да довършим, а може при едни нови наводнения изграденото да бъде разрушено” ,посочи Кабаиванов. 

Той се ангажира с подмяна на уредите в детската площадка под ресторнат “Механата” и с поставяне на необходимата пътна сигнализация на пътя към Свежен.

Община Карлово ще кандидатства по проект за превенция на нерегламентираните сметища и поставяне на видеонаблюдение.

“Ако проекта бъде одобрен, лично ще предложа глоба от 500 до 5000 лева и от 5000 до 50 000 лева при системни нарушения”, заяви общинският кмет.

Зам.-кметът Данка Люртова каза, че предстои да бъде свикано общо събрание на всички председатели на читалища и изготвяне на доклад, който ще бъде изпратен до Министерството на културата във връзка с извършената проверка на всички читалища.

“Проверката на читалищата установи 3 групи, в първата попадат читалища, които нямат нито едно нарушение, във втората,  културни институции, на които направихме забележки и в третата група, които имат системни нарушения във водената документация, нарушения в устава, не са приемали нови членове”, посочи Люртова.

Тя съобщи още, че за енергийното саниране на читалището в Калофер предстои да бъде направен проект.

Зам.-кметът Антон Минев припомни, че в Общината вече има обществен превоз и призова пътниците да си купуват карти за по-дълъг период.

Не пропускай

Отново голям успех за СК “Триатлет”!

Клубът спечели 14 медала в много силно състезание по дуатлон Карлово бе домакин за осма …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *