Извънредни новини

Учредиха младежки съвет към кмета на Община Карлово

Председател на Общинския консултативен съвет по въпросите на младежта е Стефан Златинов

Създаването на такива младежки съвети към кметовете на Общини с над 45 000 жители е заложено в Закона за младежта чл.15, ал.6.

Младите хора на Карлово сами подеха тази инициатива, водени от желанието си да подпомагат дейността на Община Карлово в планирането и реализирането на различни културни, спортни, екологични, социални и други мероприятия.

Покани за номинации на членове на съвета са изпратени до всички училища и в социалните младежки мрежи.

Голяма част от заявилите желание за членство са младежи-доброволци към Младежки информационен център – Карлово.

  „Това показва, че сме се свършили работата по овластяване на младите хора, развиването на доброволческите, лидерски, организационни и комуникационните им умения и желанието да се включват в процесите на взимане на решения“, посочиха от Младежкия център.

Изборът на управителен орган  бе проведен прозрачно и демократично с присъствието на 40 младежи от заявилите желание за членство 66 млади хора на възраст 15-29 години.

 Избрана бе младежка комисия за провеждане на изборите за управителен орган на ОКСВМ и след тайно гласуване и открито броене пред всички, бяха избрани председател и организационен секретар на ОКСВМ-Карлово.

 За заместник-председател ще се проведе балотаж на следващото събрание на младежкия съвет, тъй като никой от номинираните за тази позиция не събра необходимото мнозинство от 21 гласа.

За Председател на ОКСВМ-Карлово бе избран Стефан Златинов с 36 гласа от 40 гласували, а за организационен секретар – Виктория Трифонова, с 39 гласа. 

На балотажа за заместник-председател на следващо събрание на съвета отиват Денислав Дешков и Денислава Колева, събрали съответно 16 и 14 гласа.

От името на кмета на Община Карлово младите хора бяха приветствани от секретаря на Общината инж.Стефан Стефанов, който пожела на младежкия съвет успешен мандат, изпълнен с интересни младежки инициативи в полза на местната общност.

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *