Извънредни новини

Учениците от СУ “Васил Левски” Карлово представиха запомнящ се спектакъл в памет на Апостола

Сценаристи и режисьори са Христина Томанова и Иван Иванов

Да откриеш себе си в душата на Апостола, да носиш Васил Левски в себе си, да имаш силата, волята и достойнството да кажеш – Дякона е до мен! Това показаха ученици от СУ „Васил Левски”  Карлово на театралната сцена по повод 151 години от гибелта на Левски.

Един от сценаристите  е дългогодишният преподавател по български език и литература Христина Томанова.

“Познаваме ли Дякона? Можем ли да го споделим и да живеем днес с неговите идеали – въпроси, които намериха своите отговори на сцената”, написа в личния си профил Христина Томанова.

“Какъв е човекът Левски, какво иска да ни каже с  онова “ Народе???“ – вече 151 години след обесването му си задаваме тези въпроси.

Голямото предизвикателство пред екипа на Театрална работилница “ Мизансцен” бе да съизмерим настоящето и миналото.  И за пореден път да докажем, че личността на Левски и днес пробужда най- доброто в човека,  възпитава в нравствени добродетели и блести в светналите очи на прекрасните млади хора, изричащи думите му”, посочи още Томанова.

Спектакълът бе заснет от единствената регионална телевизия  KarlovoPress ТВ и ще се излъчва до края на тази седмица  в памет на най-великия българин и по повод патронния празник на училището, носещо неговото име, което вече няколко десетилетия пази свята паметта на Апостола!

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *