Извънредни новини

Спират автобусите за 4 дни след Нова година, договорите с „Хеброс бус“ са прекратени

Община Карлово прекратява всички договори за транспорт на пътници с фирма „Хеброс бус“ АД, считано от 01.01.2024 г. Причина за тази стъпка е системното неизпълнение на договорни ангажименти от страна на дружеството.

Ръководството на Общината е поискало от областния управител прилагане на „спешна мярка“, съгласно регламент 1370 на Европейския съюз, отнасяща се за  директно възлагане на обществен автобусен превоз, до провеждане и финализиране на нова обществена поръчка.

Постигнато е споразумение за сключване на временни договори с местни автобусни фирми, които ще обезпечат всички направления на територията на община Карлово: Карлово – Пловдив; Карлово – Клисура; Карлово – Климент; Карлово – Войнягово; Карлово – Калофер; Карлово – Домлян; Карлово – Свежен; кв. Сушица – с. Анево и вътрешноградска линия №7.

Изпълнението на договорите ще започне от 05.01.2024 г. Маршрутните разписания по посочените линии ще бъдат допълнително публикувани на сайта на Община Карлово и в Общинска автогара Карлово на 03.01.2024 г.

Между 01.01 и 04.01.2024 г. няма да има автобуси по линиите обслужвани досега от „Хеброс бус“. Ще бъдат спрени и автобусите, които досега се изпълняваха от други фирми с временни договори. Ще пътува единствено общинският автобус по линията Карлово – кв. Сушица.

Община Карлово се извинява за създаденото неудобство в пътуванията на гражданите.

В момента се работи по оптимизиране на цялата транспортна схема за обезпечаване на потребностите на всички жители и гости на община Карлово, съгласно възможностите на фирмите превозвачи.

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *