Извънредни новини

Сопот отбеляза 164 години от рождението на генерал Георги Вазов

В негова памет бяха поднесени венци и цветя

Сопот  отбеляза 164 години от рождението на генерал-лейтенант Георги Вазов – човекът и воинът отдал своите сили в служба на Родината. 

В тържествения ритуал по полагане на венци и цветя  участваха Военният духов оркестър и военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада Карлово.

Да почетат паметта и делото на героя пред Мемориалния комплекс на генералите  Георги и Владимир Вазови присъстваха кметът на Община Сопот  Станислав Стоенчев, народни представители от 49-то Народно събрание,  командирът на 61 механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, представители на местната власт в Карлово и Сопот, военнослужещи от SFAB на Сухопътните войски на САЩ, представители на държавната  власт,  патриотични сдружения и съюзи, родолюбиви граждани и гости на Сопот.

Слова за великия български пълководец, известен в историята с щурма на Одринската крепост, произнесоха бригаден генерал Маргарит Михайлов и кмета на Общината Станислав Стоенчев.

В знак на признателност към живота и делото на генерал Георги Вазов бяха поднесени венци и цветя на Мемориалния комплекс на генералите Вазови.

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *