Извънредни новини

Сесията на Общински съвет Сопот започна с много питания към новия кмет

Той ще трябва да отговори писмено и устно на следващото заседание

Редовното заседание на Общински съвет Сопот започна с много питания към кмета Станислав Стоенчев. Питания към него отправиха съветници от коалиция “БСП за България”, “Бъдеще за родината” и ПП “ГЕРБ”.

Защо са завишени с около 31 000 лева средствата за паспортизация на сградите за саниране при положение, че в предходния мандат са гласувани около 600 000 лева? 

Какви средства са гласувани за мостови съоръжения и как са изразходвани? Какво се случва със средства в размер на 18 000 лева за технически проект за изграждане на моста над река Манастирска?

Колко арбитражни дела са заведени и с какъв предмет са? Какви съдебни дела са заведени от и срещу Общината и какви адвокатски хонорари са изплатени досега?

Получен ли е от Община Сопот документ  от 23.8.23 от Министерството на земеделието и храните дали един имот е земеделси или не? И една част от земята на една фирма не е ли била заграбена?

Това бяха повечето от въпросите, които поставиха общинските съветници. Кметът на Общината Станислав Стоенчев трябва да отговори на следващо заседание.

След питанията бяха приети 4 докладни записки. Нямаше дебати по тях. Те касаят капиталови разходи за ДГ “Роза” за закупуване на климатични системи и ремонт на котел, изменение на решение във връзка с ОП “Грижа в дома”, приемане за сведение изпълнението на бюджета на Общината и сметките за средства от Европейския съюз към 30. 06. 2023 г. и определяне на делегат от местния парламент за Общото събрание на НСОРБ. За делегат беше избран председателят на Общинския съвет Нели Пенева, а в случаите, когато отсъства, ще я представлява заместник-председателят Иван Якимджийски.

Вижте повече във видеото:

https://m.youtube.com/live/wru1QvtF14w?si=AG

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *