Извънредни новини

Преустановен е обществения транспорт по маршрутите Карлово-Калофер и Карлово-Сушица

Курсовете на обществения транспорт по маршрутите Карлово – Калофер и Карлово – Сушица са преустановени от вчера, съобщи ръководството на  Община Карлово. 

Причината е, че фирмата, която ги изпълнява – „Хеброс бус“ не спазва договора си с Общината. „Хеброс бус“ е единственият превозвач, участвал в обществената поръчка за възлагане на курсовете по тези направления. От една година фирмата допуска много нарушения при изпълнението на договора си, но за момента няма друга алтернатива.

 След проведен разговор на ръководството на Общината Карлово с управителя на дружеството за изясняване на проблема, стана ясно че във фирмата има недостиг на шофьори. 

Управителят на „Хеброс бус“ е поел ангажимент да пренасочи водачи от други линии, които да обслужват обществения превоз.

Ръководството на Община Карлово продължава да води разговори с всички транспортни фирми в Общината, за да осигури алтернативни варианти за превоз по линиите Карлово – Калофер и Карлово – Сушица.

Проблемът с обществения транспорт е национален, а не локален и се задълбочава в цялата страна. Решаването му изисква законодателни промени, твърдят специалистите по транспорт.

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *