Извънредни новини

Пловдивският съд върна Сълко Литов за зам.-директор на Пловдивската полиция

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд

Административният  съд в Пловдив  отменя заповедта на Министъра на МВР от 1-ви септември миналата година, с която бяха преустановени трудовите отношения на Сълко Литов като заместник-директор на ОДМВР Пловдив. Решението е от 13-ти март и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Припомняме, че на 25 август Литов подаде заявление за напускане, защото му е бил поставен ултиматум. 

Както в.Марица писа, той и съпругата му получили подарък – пътуване до Швеция по повод нейната 50-годишнина. На Литов обаче му било казано, че ще замине само ако подаде завлението си за напускане. Така и направил. Три дни по-късно отлетял.  В същия ден обаче, чрез пълномощно лице, входирал заявление за оттеглянето на искането за прекратяване на трудовите му правоотношения. По закон, Литов има 7-дневен срок да се откаже, който в случая е бил спазен. Заявлението е заведено с входящ номер. Въпреки това, със заповед на министъра от 1 септември. Сълко Литов  не беше заместник-директор на пловдивската полиция. 

В чл. 228, ал. 3 от Закона за МВР пише, че заповед за прекратяване на служебното правоотношение по чл. 226, ал. 1, т. 2, 4 и 13 (доброволно и по желание на служителя) не се издава, ако в 7-дневен срок от подаване на искането същият подаде заявление за оттеглянето му.

Тогава Литов е преценил, че е изпълнил изискванията по закон, но въпреки това е било взето решение да бъде отстранен от поста на заместник-директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Затова той обжалва заповедта пред Административния съд в града.

Сълко Литов каза за KarlovoPress, че ще коментира след като решението влезе в сила.

Не пропускай

Порой  в Карлово! Улиците останаха под вода

Няма сигнали за наводнения и щети Порой се изсипа в Карлово. Продължи около 15 минути …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *