Извънредни новини

Осъдиха мъж и жена за причиняване на леки телесни повреди на полицейски служители от Хисаря

Осъдените са посетили заведепие в курортния град

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Пловдив са осъдени лицата с инициали Д.И., на 31 г., и 33-годишната А.Й. Те са признати за виновни за това, че на 23 януари тази година в  Хисаря са причинили леки телесни повреди на три лица, двама от които полицейски служители, които са изпълнявали служебните се задължения. 

Д.И. и А.Й. са осъдени и за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицейски служители, което се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Д.И. е признат за виновен и за това, че на същата дата и място е държал малко количество наркотични вещества – марихуана, както и пистолет „Макаров“ и 8 бойни патрона, без да вземе необходимите мерки за сигурност.

Районен съд – Пловдив е наложил на Д.И. и на А.Й. наказание от по 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години, за всеки един от тях, както и глоба от 2000 лева за Д.И. Наказанието е по споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив. Двамата не са били осъждани до момента.  Определението на съда е окончателно.

Установено е, че Д.И. и А.Й. на 23 януари 2024 г. са посетили  заведение в Хисаря, където са нарушили обществения ред и след подаден сигнал на място са пристигнали двама полицейски служители. Д.И. и А.Й. не се подчинили на техните разпореждания, оказали  съпротива при задържането като им нанесели леки телесни повреди, както и на третия пострадал – клиент на заведението.

При извършена проверка у Д.И. е намерено малко количество марихуана, на стойност 18 лева. Установено е също, че той неправилно е съхранявал пистолет и патрони за него. Д.И. е бил полицейски служител в районно управление в София, посочиха от пресцентъра на Районната прокуратура.

Не пропускай

Четирима младежи обраха вендинг машина в Столетово

Четирима младежи на възраст между 18 и 20 години са заподозрени за кражба от вендинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *