Извънредни новини

/ВИДЕО/ Общински съветници в Сопот поискаха справки за  изразходени средства в бюджет 2022

Това стана по време на заседание на ПК към Общинския съвет

Преди да бъде изградено становище и да бъде приет или не отчетът за изпълнение на бюджета на Община Сопот за 2022-ра година, някои от общинските съветници поискаха да им бъдат предоставани справки и количествено стойностни сметки. Това стана по време на заседание на всички Постоянни комисии към Общинския съвет.

Иван Якимджийски поиска разчет за изразходените средства в размер на 31 680 лева за бездомните животни и какви средства е получила ПСС Сопот и  какво още е необходимо да  получи.

Яко Драганов поиска справка за изразходените финанси в Спортния календар на Общината, а Иван Петков за Културния.

Иван Атанасов постави искане за предоставяне на количествено стойностна сметка за ремонта на НЧ “Иван Вазов” и подпорните стени в ж.к.Сарая.

Председателят на ОбС Нели Пенева поиска справка и какво се случва със  средствата в размер на около 980 000 лева, които касаят ремонта до кръстовището с ул.”Христо Ботев”. Тя поиска и отчет за похарчени 60 000 лева миналата зима за снегопочистване и опесъчаване.

Искането на Осман Узун бе за справка на изразходените капиталови разходи за Анево.

Кметът на Общината Станислав Стоенчев спомена, че предстои да даде информация колко и как са били изразходени средства за паспортизацията на сградите за саниране, а до края на декември трябва да се възстановят средства и  по още един проект от СКФ Берингс България.

Досегашният кмет Деян Дойнов, който сега е общински съветник каза, че всички средства са изразходвани целесъобразно съгласно решения на местния парламент и няма от какво да се притеснява. По думите му имало доклад от Сметна палата и доклад от 2015-та година, с който новите общински съветници трябва да бъдат запознати.

Очаквайте пълен запис.

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *