Община Карлово ще има възможност да създава свои предприятия

Решението бе взето на редовната сесия на местния парламент

Община Карлово вече ще има възможност да създава свои предприятия, след като на редовно заседание на Общинския съвет бе приета Наредба за създаване, управление и контрол върху дейността на общинските предприятия. 

“Местната нормативна рамка е свързана с необходимостта от създаване на общински предприятия с цел повишаване качеството на услугите и задоволяване нарастващите потребности на населението”, посочи кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Той обясни, че  в условията на финансова и икономическа криза е необходимо Общината да предприеме мерки за намаляване на разходите и повишаване на приходите в местния бюджет. 

“Създаването на общински предприятия предоставя възможност за постигане на по-добра оперативност, ефективност, икономичност в работата и печеливша стопанска дейност”,  каза още кметът. 

„Буди недоумение защо с „Въздържал се“ гласуваха общинските съветници от групите на БСП и „Заедно за силна община“, които в предизборните си кампании обещаваха да създават общински предприятия.“, коментира представител на мнозинството, подкрепило предложението на д-р Емил Кабаиванов.

Не пропускай

/ПЪЛЕН ЗАПИС/ Карлово си избра нова Царица на розата

С престижната титла бе удостоена 16 годишната Анна Мария- Враджева, ученичка в СУ “Васил Левски” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *