Извънредни новини

 “Карловойс” с голям празничен концерт по повод 10-та годишнина от създаване на школата

10 години  труд, всеотдайност и сбъднати мечти

Годината е юбилейна за школата, основана от музикалния педагог Анита Илиева, която вече 10 години открива и развива таланта на децата и младежите в Карлово и региона. 

Огромен е приносът й към съвременния културен живот в града, чието име децата славят в страната, наричайки себе си Карловойс.

До днес групата има издаден първи самостоятелен албум с авторски песни- „Гласовете на Карловойс- вчера, днес и утре“, а в момента подготвят втория диск, който ще излезе през лятото на 2024 година. 

За тези 10 години „Карловойс“ и неговите  ръководители Анита и Йордан Илиеви имат реализирани над 20 авторски песни, над 20 видеоклипа,  два авторски химна – на СУ“Васил Левски“ и на ДГ“Зорница“,  два записани химна – на ДГ“Радост“ и ДГ“Първи юни“.

Участията на децата са стотици, като гласовете им звучат почти на всеки празник в региона. Желанието за развитие и усъвършенстване ги води към все по-високи върхове и конкурсни сцени.  До момента спечелените от тях отличия са  над  2000.

Наградите идват с удовлетворението от покорените върхове.

Големият успех на Дани Илиева през последната година, която завладя  не само сцената на „Бургас и морето“, а и достойно представи Карлово в „Гласът на България“, донесе радост и гордост за всички.

В много градове в страната чуха за талантливите деца на Карлово и благодарение на авторските песни, които групата създава и подарява да се пеят от всички.

Големи награди „Карловойс“ получи от кметовете на Велинград, Димитровград, Челопеч, Шумен,Свищов. 

Високи отличия постигнаха в Петрич, Стара Загора, Пазарджик, Хисаря, Велико Търново, Кюстендил, Балчик, София и Пловдив. Доброто партньорство с всички институции в Община Карлово – училища, музеи, читалища, младежки, организации, 61 Стрямска механизирана бригада,   включването в  кампании за добротворчество и подкрепа, изграждат у децата характер, отношение и позиция на успешни млади хора, чиито потенциал тепърва ще бъде разгърнат.

Творческата година за „Карловойс“ завършва на 19-ти декември от 18 часа с голям празничен концерт във Военен клуб  Карлово, който ще отбележи 10-тата Коледа на „Карловойс“ с много музика, празнично настроение и усмихнати деца.

Входът е свободен!

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *