Как ученик от Сопот стана Европейски шампион по кудо

Атанас Атанасов е ученик в ПГ “Ген.Владимир Заимов” и вече мечтае да покори  Световния подиум

Атанас Атанасов тренира едва от две години в местния спортен клуб. Запалил се е по кудото още на първата тренировка. Бойното изкуство го направил по-дисциплиниран:   

Атанас Атанасов: “Много труд, много усилия, лишаване, но е заслужено. От какво лишаване? – лишаване от ходене на дискотеки, пиене, забавления…”

При изключително голяма конкуренция боецът успява да достигне до финала, след  нокаут в един от рундовете и много добро представяне по точки и въпреки лошата материална база, в която се е подготвял:

Атанас Атанасов: “Най-трудно на Европейския шампионат беше на финала, защото нямах никакви сили, никакъв въздух, направих всичките ни срещи за много кратко време…”

Радослав Цанков – треньор на Спортния клуб по Кудо в Сопот: “Оправихме до някаква степен течовете, но средствата, които са необходими са непосилни за нашия клуб за момента”.

И въпреки падналата мазилка, течовете от покрива и влагата, треньорът е благодарен, че все още успяват да тренират. В клуба се обучават около 60 души, като най-малките деца са на 7 години. Надеждата е един ден те да имат по-добри условия, за да тренират и постигат големи спортни постижения:

Радослав Цанков: “Ако не бяхме тук нямаше как да изградим тези деца, надявам се както сме постигнали с малки крачки резултати да продължим и да успеем по някакъв начин да подобрим материалната база….”

Бойното изкуство става все по-предпочитано в региона, заради качествата, които възпитава. То  учи спортистите да бъдат по-добри и смирени:

Радослав Цанков: “Спортът учи на дисциплина, на уважение, на себеотдайност, защото той доста тежък стил няма как да се получават нещата имам предвид тези удари от захват, тези ключове, и ако не знаем кога да спрем това нещо може да коства големи травми. За мен медалите не са толкова важни, важен е пътя до тях, борбата със самите себе си….”

Не пропускай

Детските градини от Община Карлово представиха пролетния спектакъл „Магията на танца“

Спектакълът бе по повод Международния ден на танца Деца от детските градини в Община Карлово …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *