Извънредни новини

И в Хисаря учредяват Младежки съвет

В него може да членува всеки на възраст от 14 до 29 години

Младежкият съвет е регионална демократична структура, нерелигиозна и политически независима, включваща представители на средни училища, гимназия, разположени на територията на Община Хисаря. В нея може да членуват младежи, които развиват и популяризират идеята за ученическото и студентското самоуправление.

Основната цел на Младежки съвет Хисаря ще бъде да създаде мрежа от ученически и младежки структури на самоуправление в Общината, които да се превърнат в посланици на идеята за активно младежко гражданско общество, да провокира, изказва мнение, насочва и влияе върху политиките за младите хора, да комуникира с институциите и младежите, да инициира събития и кампании. С две думи – да направи така, че гласът и желанията на младите хора в Хисаря да бъдат чути и взети предвид.

Важно е да има Младежки съвет, за да може младите хора да се чувстват добре в своето населено място, да участват пълноценно в неговия живот и решенията, които се взимат за младите хора и, защото Общината иска да бъде адекватна на новото време – да даде най-доброто от себе си на младите, които живеят в него тук и сега.

Всеки на възраст 14-29 години, който не е обвързан с политическа партия или религиозно движение, който е активен, пълен с идеи и смята, че има какво да каже, покаже и даде на Община Хисаря може да участва.

Не пропускай

В Община Хисаря започват пролетните празници

Началото ще бъде поставено с 12-то издание на един от най-престижните младежки конкурси в областта …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *