Извънредни новини

Д. Дойнов: Под номер 35 в бюлетината стоят хора, които имат   мисия да осигурят стабилно “Бъдеще за община Сопот”

Кандидатите от листата са с различно образование, богат опит и експертиза

Местните избори се свързват предимно с кандидатите за кметския пост, но те избират и общински съветници, които не само не са по-малко значими, но и са фигурите, които определят кои решения ще бъдат взети, как ще бъде разпределен бюджета на общината и по кой път ще върви нейното управление. Общинският съвет е орган на местната власт, който определя и дейността на кмета. 

Затова е важно да не разграничавате двата избора и да отсъдите мъдро, призова кандидатът за кмет на Община Сопот Деян Дойнов.

Под номер 35 в бюлетината стоят имената на хора, които са свързани с  общината. Те са с различно образование, опит и експертиза и  имат мисия да осигурят стабилно “Бъдеще за община Сопот”. 

Листата се води от Деян Дойнов, кандидат за кмет на Община Сопот. През изминалите два управленски мандата той доказа, че е човек с визия и следва нейното развитие, независимо от липсата на заинтересованост от държавата към малките общини, от здравната криза, която преживяхме, от финансовата и военна криза, в която се намираме. За България Община Сопот има централно географско разположение, но за държавата – тя не е сред основните приоритети. Затова кмет трябва да бъде този, който има рефлекс да се възползва от всяка възможност и да не се отклонява от приоритетите на общината. 

Под номер 102 в листата е Анелия Бочева. Тя е лидер в професията си, умее да ръководи хора и успешен бизнес и знае как да се вслушва и да взима правилните решения във всяка ситуация. Г-жа Бочева има административен опит и стаж като общински съветник. Тя е от тези хора, които могат да се нарекат меценати за своя град и влагат собствената си енергия и ресурси в развитието му. 

 Антонина Цочева е с номер 103 в листата за общински съветници. Тя е юрист с задълбочени познания за административния процес и основите на правовата държава и община. Г-жа Цочева е член на Пловдивската адвокатска колегия и председател на читалищното настоятелство на Народно читалище “Иван Вазов – 1871” в Сопот. Тя вярва в развитието на читалището като културен институт и средище на образованието и духовността в община Сопот. 

Фратьо Куртев е кандидат за общинските съветник с преференциален номер 104. Той е представител на активните млади хора, които не се страхуват да изразяват мнение, да защитават позиция и да участват в политиката, защото това е проява на отговорност към обществото и към града, в който живеем. Г-н Куртев знае какво е да градиш с ръцете си и смята, че общината като нашата има нужда от хора, които не се страхуват да запретнат ръкави и да вложат време и усилия в името на доброто бъдеще. 

Пепа Урумова е под номер 105 в листата. Нейното сърце тупти в ритъма на културата. Тя от тези представители на нашия град, които са се развили на национално ниво и са посланици на Сопот в България. 

Катя Адърска е кандидат за общински съветник с номер 106. Тя е жена, чието име само по себе си е емблема за Сопот. Г-жа Адърска е дала образование и насока в живота на хиляди млади хора от нашата община. Свикнали сме да се обръщаме към нея с “госпожо” и да ѝ подаряваме цветя, защото това е само малък жест на нашата благодарност към учителя и директора. Тя променя към по-добро хората около себе си и използва мъдростта и опита си, за да подобри средата, в която живеем чрез хората. 

Сюлейман Биджов е под номер 107 в листата. Той е дългогодишен служител на Вазовите машиностроителни заводи. Разбира, че това да можеш да намериш добра работа е основен мотив за оставането на младите хора в общината. По тази причина той смята, че привличането на инвеститори и създаването на работни места в Анево и Сопот е от съществена важност за развитието. 

С номер 108 в листата е Младен Димитров. Той има експертиза в областта на земеделието и животновъдството. Земята е основен поминък на българите и към нея трябва да се отнасяме с уважение, защото земята и кръвта са носителите на българското ДНК. 

Георги Алексиев е кандидат за общински съветник с номер 109. Той развива частен бизнес в областта на хотелиерството и ресторантьорството и знае колко е важно община Сопот да създаде качествен туристически продукт, за да защити мястото си на литературна столица на България и най-доброто място за парапланеризъм в България. 

Григор Скърцалов е с номер 110 в листата. Той е представител на частния бизнес и е фокусиран върху предприемачеството. Според него чрез развитие на иновативни идеи и проекти, разработване и кандидатстване по програми за start-up бизнеси, можем да включим младите хора в развитието на общината и да гарантираме инвестиции за община Сопот. 

Станислава Делидимова е с преференциален номер 111, защото тя подготвя бъдещите шампиони на България. Нейната работа като треньор я превръща във най-важния човек за младите спортисти извън семействата им. Тя вярва, че спортът  възпитава и помага на децата не само да бъдат физически, но и психически здрави. 

Станко Лучев е под номер 112. Той е член на “Клуба на инвалида” в града и смята, че всеки член на обществото заслужава достоен начин на живот и отношение. Социалните програми на община Сопот трябва да продължат своето развитие, защото е поставено едно солидно начало, което може да се надгради и да подобри качеството на живот на хората. 

С номер 113 е Петър Кръстанов. Той е човек на действието, предприемач. Вярва в развитието на общината ни като туристическа дестинация. Красотата и историята на Сопот и Анево трябва да се превърнат в рекламен продукт, който да привлича туристи и капитали. 

Борис Стефанов е с номер 114 в листата. Той е “човек на колела”, джентълмен на пътя, който споделя философията на духа и свободата. Мото общността в България е един от стожерите на българщината и традициите. Г-н Стефанов вярва, че всички ние можем да превърнем пътищата в безопасно място, което да доставя удоволствие от пътуването. 

Димитър Блянтов е кандидат за общински съветник с номер 115. Той има експертиза в областта на водоснабдяването и критичен поглед към инфраструктурата. Чешмите на община Сопот са национално богатство и трябва да бъдат превърнати в една от емблемите на града. 

С номер 116 в листата е Цветан Дойчинов. Той също е служител на ВМЗ. Смята, че младите хора трябва да получат най-доброто от своето образование и да имат възможности за работа по специалността си в родния си град. 

Ангел Камбов е с номер 117 в листата с общински съветници. Той се занимава с частен бизнес. Има енергията и целеустремеността на младия човек, който ще работи за бъдещето на община Сопот.

Не пропускай

Участничките в “Царица на розата” участваха в розобер в масивите на Каравелово

За тях имаше специално приготвена софра Смодейци от Сдружение “Любен Каравелов – с. Каравелово” посрещнаха …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *