Извънредни новини

Д.Дойнов: Продължавайте да ме критикувате, но ми вярвайте, защото никога не Ви излъгах за тези осем години, няма да го направя и сега

Деян Дойнов е с номер 35 в бюлетината

Кандидатът за кмет на Община Сопот Деян Дойнов до последно запази толерантния тон към опонентите си и се обърна към съгражданите си:

“Уважаеми съграждани, 

тази неделя всичко зависи от Вас. Днес Ви моля не да ме харесвате, а да ми вярвате. Преди 8 години започнах битката за бъдещето на община Сопот. Заварих я разграбена, със задължения, затънала в дела, без перспектива, без мебели, без хора, без душа. Когато осъзнах размера на бедствието, което беше община Сопот, се запитах “За какво ми беше да ставам кмет?”, но много бързо си отговорих – “Заради Вас”. Днес Община Сопот е променена, градът е друг, Анево е различно и това отново е заради Вас. За Вас е всичко, което направих – всяка градинка, всяко засадено дърво, всяка детска площадка и беседка, всеки паркинг, подпорна стена, парк, паметник, тротоар. Днес всички се снимат пред надписа “Аз съм българче”, а помня колко враждебно беше посрещната идеята, как беше критикувана реализацията. Днес България знае за Кирил Нектариев, а още помня какви думи се казаха за паметника му. Помните ли какво имаше на мястото на парк “Сарая”, помните ли калта, в която паркирахте автомобилите си, помните ли колко малък беше Сопот, а колко значим е сега по време на Вазовите тържества, благодарение на Вазовата награда. Не Ви казвам тези неща, за да ме харесате, а за да ми повярвате – Община Сопот е в преход, върви уверено напред. Може понякога стъпките да са малки, но за тези осем години не сме спрели да вървим. Може да се задъхваме, но продължаваме да изкачваме върха на величието, описан във Вазовите стихове. 

От изминалата кампания разбрах, че един от най-големите ми грехове е, че съм се качил на кон. Радвам се, че за това ме критикувате, защото на света има хора, извършили тежки престъпления. Всяка лъжа, изречена в името на това да се спечели властта, е престъпление към Вас. Ламтежът за власт е престъпление към кметската институция. Липсата на собствено мнение и разумни управленски решения е престъпление към Общността и Общината. 

Вгледайте се в дълбочина в посланията от тази кампания, в поведението на кандидатите и методите им за убеждение. Вижте кой какво изгради и кой какво руши с поведението си. 

Аз продължавам битката за Сопот, защото от опонентите ми беше обявена война.

Разгледайте внимателно снимката към тази публикация. Вижте хората, които стоят редом до мен. Не търсете скелети в гардероба, тролове и злодеи от приказките. Вижте лицата на учители, адвокати, хора от бизнеса, които избраха с гордост и по убеждения номер 35.

Това сме ние – екип, в който всеки си тежи на мястото и всеки има мнение. Не сме демони, не сме злодеи, ние сме Вашите съседи, Вашите приятели. България е в криза, която няма да подмине нито една община. Политиците загубиха мярката и народът страда от това. Знам, че си мислите, че един нов кмет може да донесе промяна с магическа пръчка. Но това не е възможно. Истината е, че кризата се бори само със стабилност. Сопот е малка Община, която разчита само на себе си. А аз разчитам на Вас тази неделя, разчитам на Вашата прозорливост и на разума Ви. 

Не се хващайте на въдицата на предизборните обещания. Дръжте се за разума, за ценностите си и за идентичността на Сопот. Продължавайте да ме критикувате, но ми вярвайте, защото никога не Ви излъгах за тези осем години, няма да го направя и сега.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *