Извънредни новини

Деца от Карлово гостуваха в местната пожарна служба

Огнеборците им дадоха полезни напътствия  за това как да реагират при възникнала опасност

25 деца от ОУ „Райно Попович“  изпълниха с радостни възгласи двора на пожарната служба в Карлово, съобщиха от пресцентъра на Областната пожарна служба. С интерес малките слушаха уроците на огнеборците, свързани с опасността от игра с огъня.  Дежурната смяна в състав Траян Дарунски, Никола Серкьов, Стефан Дановски, Кирил Макавеев и Генчо Данчовски превърнаха  посещението им в страхотно преживяване. 

Пожарникарите обясниха на децата кое прави специални автомобилите с включени сирени и мигащи светлини и защо трябва да им бъде осигурено предимство и бързина. 

Децата споделиха своите знания, отговаряйки на въпроси, свързани с пожарната безопасност, а огнеборците им показаха как ги пази тяхното облекло и как използват прикрепените на колана инструменти, които ползват в работата си. Малчуганите сложиха предпазна каска, изпробваха тежестта на дихателния апарат, а в истинска атракция се превърна поставянето на спасителната качулка.

За гостите  беше интересно да разберат къде учат пожарникарите и как всеки ден трябва да тренират за работа с различни инструменти, както и да спортуват.   

Естествено най- чисти емоции предизвикаха водните пръски. Децата разбраха, че хората, които имат знания и притежават смелост, могат да овладеят всяка стихия.

Специални брагодарности за Николета Коева и Стефан Дановски, част от екипа на  РСПБЗН Карлово, които успяха да запечатат емоциите на децата в тези кадри.

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *