Извънредни новини

Глобиха с 26 хил. лв. мъж за гонка с полицията в Карловско

Две глоби за общо 26 250 лв. ще трябва да плати чужд гражданин, хванат след гонка с полицията в Карловско. След като го хванали, униформените установили, че той превозвал нелегални мигранти. Мъжът е признал вината си и е сключил споразумение с прокуратурата. 

На 23 ноември полицейски патрул направил опит да проверят документите на шофьор на “Ауди А6”. Вместо да спре на стоп палката, водачът отпрашил. Не се трогнал и от подадените звуков и светлинен сигнал. Малко по-късно втори екип отново безуспешно опитал да спре колата.

След като най-после спрели нарушителя, в колата му открили 7 чужденци без документи. Двама от мигрантите били непълнолетни, а един – малолетен. Гонката преминала през няколко населени места.

За всичките си нарушения водачът е договорил 2-годишна условна присъда с максималния изпитателен срок – 5 г. За превоза на мигранти плаща 5000 лв. глоба, както и стойността на аудито, което не било негова собственост – 21 250 лв. На него се падат и разноските по делото в размер на 117 лв, пише 24 часа

Решението на Районния съд в Карлово, с което споразумението е одобрено, е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Източник: Glasnews.bg

Не пропускай

Порой  в Карлово! Улиците останаха под вода

Няма сигнали за наводнения и щети Порой се изсипа в Карлово. Продължи около 15 минути …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *