Извънредни новини

Гатьо Султанов: Приехме увеличение на средствата за Култура и Спорт в Община Хисаря

Председателят на Общински съвет Хисаря заяви, че са започнали разговори с местния бизнес за дофинансиране на проявите в Културния и Спортния календар 

“Бюджетът на Община Хисаря е балансиран и смятаме, че той ще помогне за развитието на нашата Общината като курортна дестинация и средствата във всяко едно перо ще бъдат изразходвани по прозрачен начин, така както обещахме пред хората”, заяви за KarlovoPress ТВ  председателят на Общински съвет Хисаря Гатьо Султанов след приемането на бюджета на Общината за тази година. Преди това съветниците одобриха Календара на Културните и Спортните събития за 2024-та година. И тази година част от тях са националния събор “Хайдут Генчо”, конкурса “Петнадесет лалета”, “Жива вода” и други.

“Очакваме симбиозата между бизнеса и администрацията да доведе до увеличаване на туристите. Имаме визия, скоро проведохме разговори и бяха изгладени различия с ресторантьори и хотелиери. Бяха взети решения и на Съвета по туризма,които бяха включени в бюджета на Общината и хората трябва да усетят промяната”, заяви още Султанов. 

Той коментира и защо са подкрепили програмата за управление на Общината за мандата на кмета Ива Вълчева за периода 2023-2027-ма година.

“Това е само начална стъпка за мотивация на общинска администрация. Мандатната програма е само рамка, може да има много други дейности и проекти, които да се реализират и това до голяма степен зависи от Европейското финансиране и какви програми ще бъдат отворени”, посочи председателят на местния парламент.

След  10 години, Община Хисаря направи и първа крачка към газификация на общинския център като прие план-схема за газоснабдяване.

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *