Извънредни новини

В хисарското село Беловица поискаха осветление, проходими улици и достъпна лекарска помощ  от кмета на Общината Ива Вълчева 

Общинският кмет се срещна с жителите на Беловица

Поели сме ангажимент да осигурим достъпна медицинска помощ не само в Беловица, но и в останалите населени места на Общината, заяви по време на срещата с жителите на

селото Ива Вълчева. Според кмета на Община Хисаря за решаването на здравните нужди на хората трябва да се предприемат конкретни мерки, като промяна на графика за посещения на лекарите, организация на необходимата инфраструктура за предоставяне на медицински услуги и разговори с медицински специалисти, които да извършват регулярно профилактични прегледи. По време на срещата бе обсъден и въпросът с поставяне на указателни табели за улиците, за да достигат по-лесно до тях екипите на Спешна помощ.

По време на обхода на селото кметът на Беловица Илина Костова показа основните невралгични точки – улиците, които се нуждаят от спешен ремонт и участъците от водопроводната мрежа, които ежедневно са причина за неудобство на жителите поради честите аварии. 

„Очакваме да започне реализацията на проекта за подмяна на водопроводната мрежа, като в  Беловица ще бъдат подменени 450 метра водопровод. Целта е рехабилитация на мрежата и намаляване на авариите и ремонтите, подобряване на ефективността на пречистването и премахване на старите етернитови тръби. Същевременно, при затопляне на времето, улиците, които имат най-належаща нужда ще бъдат почистени и след това обработени с фрезован асфалт.“, заяви кметът на Общината.

Темата за осветлението на улиците бе сред най-широко обсъжданите. 

„Община Хисаря подготвя проект и ще кандидатства за подмяна на улично осветление в селата. Ще търсим финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост, като в него залагаме подмяна на съществуващото осветление, поставяне на ново, там където липсва, като така, уверена съм, ще подобрим условията на живот на хората във всички населени места на нашата Община.“, посочи Ива Вълчева.

Тя се ангажира да постави и пред общинска администрация, и пред отговорните институции въпросите за обезопасяването на необитаемите сгради, за селскостопанските обекти, от чието замърсяване се оплакаха жителите, както и съвместно с кмета на селото да прецизират мястото и възможността за учредяване на Пенсионерски клуб в селото.

Не пропускай

Кметът на Карлово ще настоява пред служебния премиер за осигуряване на средствата за наводнените села

Премиерът Димитър Главчев ще бъде в Клисура тази вечер Министър-председателят на Димитър Главчев ще бъде …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *