Извънредни новини

В Карлово започват проявите посветени на 151 години от гибелта на Апостола на свободата

В Художествената градска галерия ще бъде открита изложба с ученически рисунки от СУ “Васил Левски”

Откриването на традиционната изложба “Моето творчество, вдъхновено от личността на Апостола” е от 17.30 часа. На 13-ти февруари от 18.00 часа в Камерната зала на читалището ще се проведе вечер посветена на Апостола под мотото “Почит и памет, Апостоле”.

На 14-ти февруари от 13.30 часа ще се състои междуучилищното състезание “Лъвски скок” в СУ “Васил Левски”, а от 17.30 часа в зала “Васил Караиванов” ще се проведе литературния салон с участието на наградените ученици от карловската гимназия в конкурса за лична творба.

На 15.02.24 от 17.30 часа в зала “Васил Караиванов”, най-малките възпитаници от училището носещо името на националния герой, ще представят мини спектакъла “Словата на Апостола”.

На 16-ти февруари в Историческия музей ще бъде открита изложба с документи на първия братовчед на Левски – Васил Караиванов.

Кулминацията на проявите е на 18-ти февруари от 18.00 часа на площад “Васил Левски”, когато ще се състои възпоменателната церемония по повод 151 от гибелта на Левски. След това от 19.00 часа в голямата зала на НЧ “Васил Левски” учениците от карловското училище ще представят възпоменателния спектакъл “Моят Левски”. 

На 19-ти февруари от 9.00 часа в храма “Св.Богородица” ще бъде отслужена Архиерейска света литургия, след това от 11.00 часа ще е възпоменателния митинг-поклонение пред паметника на Апостола в родния му град. Проявите ще завършат с връчване на наградата на комитет “Васил Левски” в Националния музей “Васил Левски” и откриване на изложба на Дечко Тодоров.

Не пропускай

Блъснаха 70 годишен мъж до полигона в Анево

Мъжът е със сериозни наранявания Мъжът спрял със автомобила си до полигона в Анево, след …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *