Извънредни новини

ВиК обеща да приключи до 11-ти юни с ремонта на две улици в Карлово

Ако това не се случи хората ще протестират пред водното дружество

Жители на Карлово готвят протести пред ВиК Пловдив. Причината – вече 9 месеца, 2 улици в града са непроходими и разкопани заради полагане на нов водопровод.

Хората вече не могат да стигат нормално до домовете си по улиците “Хан Крум” и “Земеделска”. Възпрепятстван е достъпа до детската градина на една от улиците и до търговските обекти. Имало е и инциденти:

Мартин Банков: “Има паднало дете в дупка, която не е била обозначена от фирмата и в момента жената не можеше да дойде днес да се педстави , защото е на работа. Има грешки и сега копаят втори път. Работата се извършва без никакъв надзор от Общината…”

Рената Карааргирова: “Ако е слънчево дворовете ни тънат в прах, ако е дъждовно газим в кал, улицата е в безобразно състояние, децата няма къде да играят, линейки не могат да дойдат…”

Кметът на Карлово каза, че Общината не е страна по договора и не може да осъществява контрол по изпълнението. Изчерпани са всички възможности за въздействие с възложителя ВиК Пловдив и фирмата изпълнител:

д-р Емил Кабаиванов – кмет на Карлово: “Сега отново се разкопават сградните отклонения и след това трябва да се пусне в действие  новия водопровод, най-лошото е, че тези обещания бяха до 15-ти май. Незнам, защо е сключен договор за 800 дена за 8 улици…”

По този договор в Карлово се поставя нов водопровод за още 6 улици в града, но там проблеми с фирмата изпълнител няма. От ВиК Пловдив посочиха, че няма забавяне и нарушение по договора. Водното дружество обеща до 11-ти юни да приключи с ремонтите по двете улици:

Инж.Антон Гълъбов – ВиК Пловдив:  “И в тези договори е записано, че срокът за изпълнение е доста дълъг, т.е те не са в просрочие, както и не са в просрочие за разрешително строеж, издадено от Община Карлово”.

Ако до 11-ти юни ремонтите по водната инфрструктура не приключат, хората  ще протестират пред ВиК Пловдив.

Не пропускай

В Сущица неправителствена организация  подобрява облика на квартала

Вече са факт първите стъпки  Председател на НПО “Сушица-Заедно напред” е Иван Балтов. В новата …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *