Извънредни новини

/ВИДЕО/ Общински съвет Карлово взе решение да дофинансира ученическия транспорт 

Предложението бе направено от кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов

“Дофинансирането  на ученическия транспорт е за периода от 15-ти септември до края на тази година. Средствата са в размер на 176 164 лева от общинския бюджет. Налага се, защото превозвачът заяви, че цената е нерентабилна, но за нас това е извививане на ръце, а от друга страна държавата ни е оставила да се оправят Общините” , заяви общинският кмет д-р Емил Кабаиванов по време на редовното заседание на Общинския съвет. В отговор на съветници той каза още, че Общината ще даде предложение за решение на проблема, но в бюджет 2024. 

Председателят на Общинския съвет Доньо Тодорав посочи, че проблема с транспорта е възникнал последните  2 години и се отнася не само за Община Карлово.

“Това се дължи на безумната политика на държавата.  Това е държавна политика, която раздели на 2 градовете, на големи и малки. От субсидиите за междуселищния транспорт се възползват областните градове”, заяви Доньо Тодоров.

Общинските съветници одобриха заплатите на кметовете на кметства. Те ще получават основна заплата между 1310 и 1650 лева.

Прие се състава на 8 Постоянни комисии към Общинския съвет. Избраха се и кои ще бъдат председатели на  тези комисии. Така например комисията по бюджет и финанси  вече ще бъде оглавявана  от Лъчезар Бакърджиев от “Има такъв народ”.

Преди това бе приет правилника за работа на местния парламент. Дебатите по тази докладна продължиха над час. Някои от предложенията на съветници от опозицията не бяха приети, с мотива, че са незаконосъобразни.

Вижте какви бяха дебатите във видеото:

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *