Извънредни новини

/ВИДЕО/ Ива Вълчева: Увеличават се средствата в Културния и Спортния календар на Община Хисаря

Над 27 млн.лева ще бъде бюджета на Община Хисаря

Това заяви кметът на Община Хисаря Ива Вълчева в специално интервю за КарловоПресс ТВ.

Един от основните проблеми, които трябва да реши бюджет 2024 е проблема с водоснабдяването в Кръстевич. За там са предвидени два проекта, защото не може населено място в 21-ви век да е без нормално водоснабдяване. Заложени са средства и за три улици в Хисаря. Това каза кметът на Общината Ива Вълчева относно предстоящата сесия на местния парламент и приемането на бюджет 2024. 

“Увеличават се средствата за Културния и Спортния календар, а читалищата ще може да кандидатстват с обосновани проекти, за да получат средства за реализиране на различни инициативи и празници”, каза Вълчева.

Тя подчерта, че е заложеното външно финансиране в размер на около 20 млн.лева. Инвестиционната програма предвижда проекти свързани с ремонт на градския плаж, летния театър и изграждане на покрита сцена, атракции в част от парковете.

Новоизбраният кмет каза, че ще се търси взаимодействие с бизнеса, възможни са и актуализации на бюджета през годината, но той е балансиран. Дълговете на Общината към 1-ви януари са в размер на около 4 млн.лева и към момента няма проблем с плащането на кредитите.

Не пропускай

Отборът на СУ “Христо Проданов”  спечели първо място в сътезанието “Млад огнеборец”

В момента се провеждат състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ към службите на Пловдивската …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *