Извънредни новини

/ВИДЕО/ В Сопот откриха официално Световното първенство по парапланеризъм в дисциплината целно кацане

В първенството участват най-добрите 130 пилота от 31 страни

Официалната церемония започна с шествие на пилотите от манастира “Св. Спас”  по пътя до Дядо Стояновата воденица и паркинга на лифта. По време на церемонията бяха представени всички отбори и съдийския състав. Кметът на Общината Деян Дойнов и организаторите приветстваха присъстващите.

На церемонията присъстваха председателят на Общинския съвет Нели Пенева, директори на училища и учреждения, много гости и спонсори на първенството.

Специални гости бяха учениците от ПГ “Ген.Вл. Заимов” Сопот и състезателите от СК “Триатлет”, Баня, които участваха в представянето на отборите.

Шампионатът бе открит от президента на Световната организация по въздушни спортове Анди Коули. Той пожела на всички да се забавляват, но и да летят безопасно.

“Благодаря на всички, състезатели, организатори, съдии, на Община Сопот и на всички деца, които са тук тази вечер. Аплодисменти за всички, благодарение на които това първенство е възможно”, посочи президентът на ФАИ Анди Коули.

Официалното откриване завърши с изпълненията на Сиана Каканашева,  мажоретния състав към ПГ “Заимов” и българско хоро.

За първи път България е домакин на Световно първенство по парапланеризъм в дисциплината целно кацане. Шампионатът се провежда в подбалканския град Сопот и за последните 10 години, това е състезание от най-висок ранг,  провеждано в страната в този спорт.

Световната федерация по въздушни спортове избра Стара Планина  и  град Сопот като едно от най-добри места в света за летене с парапланер. А клубът, който го организира беше отличен в резултат на множество успешно организирани международни състезания.

 Отборът на България е представен от трима мъже и една жена. 

Не пропускай

Христос воскресе!

Христос воскресе! Православният свят празнува чудото на Възкрeсението на Божия син – Исус Христос. С …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *